Om os

Øko And Samsø

Hvem er vi?

Øko And Samsø er drevet af Mette Kjær og Peter Sørensen.  Vi starter småt og udvikler produktionen og konceptet langsomt over de næste par år, så vi kan stå inde for dyrevelfærden og det færdige produkt. Vi tror på at vi ved at følge retningslinjerne for økologisk andeopdræt, kan komme et godt stykke af vejden til det produkt, som vi gerne vil levere. Men på nogle punkter går vi længere end retningslinjerne. Vi vil sørge for at ænderne har ekstra godt med plads under deres opvækst, får noget ekstra lækkert at spise og tilskyndes til at bevæge sig rundt og leve et så naturligt liv, som muligt. Når dyrene er 4 måneder gamle, sørger vi får en stress-fri transport til slagteriet. Her bliver de slagtet under dyrlægekontrollerede forhold, hvilket sikrer dig, som forbruger, et sikkert og velsmagende produkt.

Hvorfor har vi ikke en gård?

Da vi havde besluttet os for at Samsø skulle være udgangspunktet for vores ande-eventyr, kontaktede vi Jordbrugsfonden Samsøkologisk, der arbejder for at udbrede økologien på Samsø. Fondens mål er at købe gårde og forpagte dem til unge økologer, der dermed undgår at gældsætte sig dybt ved at købe en gård. Jordbrugsfonden havde desværre ikke en gård vi kunne komme til at leje, men de kender de lokale økologer og satte os i forbinelse med  Ida og Morten Kristensen, der driver Kristensminde og Samsø Mel. Kristensminde har været dyrket økologisk siden 2002 og er ren planteavl. Derfor er det smart at vores ænder går på Kristensmindes marker og gøder jorden. En del af ændernes foder bliver således dyrket på de omkringliggende marker, men det er Morten, der laver det hårde markarbejde, så vi kan købe kornet af ham. På den måde bliver der sparet noget transport og vores to forskellige produktioner støtter op om hinanden til fælles fordel.


Copyright @ All Rights Reserved