Om os

Øko And Samsø

Hvem er vi?

Øko And Samsø er drevet af Mette Kjær og Tom Elsing.  Vi starter småt og udvikler produktionen og konceptet langsomt over de næste par år, så vi kan stå inde for dyrevelfærden og det færdige produkt. Vi tror på at vi ved at følge retningslinjerne for økologisk andeopdræt, kan komme et godt stykke af vejden til det produkt, som vi gerne vil levere. Men på nogle punkter går vi længere end retningslinjerne. Vi vil sørge for at ænderne har ekstra godt med plads under deres opvækst, får noget ekstra lækkert at spise og tilskyndes til at bevæge sig rundt og leve et så naturligt liv, som muligt. Når dyrene skal slagtes, sørger vi får en stress-fri transport til slagteriet. Her bliver de slagtet under dyrlægekontrollerede forhold, hvilket sikrer dig, som forbruger, et sikkert og velsmagende produkt.

Søkjærgård, Vestermarksvej 45

I 2016 besluttede vi os for at Samsø skulle være udgangspunktet for vores andeeventyr. Øen har et godt klima for frugt og bær, et stærkt iværksætter miljø og et helt særligt netværk omkring økologiske producenter og forbrugere. Foreningen Økologisk Samsø er græsrodsbevægelsen bag Jordbrugsfonden SamsØkologisk. Sammen arbejder Foreningen og Fonden for at udbrede økologien på Samsø. Fondens mål er desuden at købe gårde og forpagte dem til unge økologer, der dermed undgår at gældsætte sig dybt ved at købe en gård. I 2016 købte Fonden sin første gård, Yduns Have, og i 2018 købte de nr. 2. Vi er glade for og stolte over, at Jordbrugsfonden lader os forpagte deres anden gård på Vestermarksvej 45 i Kolby Kås.

Til gården hører ca 13,5 hektar jord, der er økologisk certificeret, men ikke har været drevet som landbrug i mange år. I 2019 begyndte vi at etablere permakultur frugtplantage. Plantage og kommende planteskole åbner 2021 med mange spændende sorter af frugt, bær, urter og grøntsager. 

Copyright @ All Rights Reserved